Jeugdafdeling

De peuterboekjes en prentenboeken zijn opgesteld in grabbelbakken.  De leesboeken zijn volgens leeftijd ingedeeld: niveauboekjes voor beginnende lezertjes, c-boeken voor 6+, b-boeken voor 9+ en a-boeken voor 12+.  Voor 15- tot 18-jarigen is er een  apart rek met adolescentenromans.

De  informatieve werken  of weetboeken voor de kleinsten en voor kinderen vanaf 9 jaar ingedeeld volgens het ZIZO-systeem

Volwassenafdeling

In de volwassenafdeling bevinden zich fictie- en non-fictiewerken.  Romans en poëziebundels staan alfabetisch op auteur gerangschikt.  Om het zoeken naar bepaalde genres bv. liefdesroman, thriller of oorlogsverhaal te vergemakkelijken, zijn de romans voorzien van een specifiek genre-etiket.

Er is ook een  beperkte collectie anderstalige boeken (Frans, Engels, Duits, Italiaans en Spaans) en grote letterboeken aan.

De non-fictiewerken zijn per onderwerp gerangschikt, bv. tuin- en kookboeken, reisgidsen, gezondheid ...  Ze zijn ingedeeld volgens het ZIZO-systeem.
 

Strips

De strips voor de jeugd (rode band) en voor volwassenen (blauwe band) staan apart opgesteld.  We beschikken momenteel over een 80-tal verschillende stripreeksen.
 

Multimedia

De bibliotheek beschikt over een beperkt aanbod dvd's, luisterboeken alsook DAISY-boeken voor personen met een leeshandicap.

Leeszaal

Er liggen dagelijks 1 krant en een 50-tal tijdschriften ter inzage.  De tijdschriften kunnen uitgeleend worden, met uitzondering van het recentste nummer. 

In de leeszaal kan je gratis surfen op internet en  gebruik maken van officetoepassingen.