Boek Nederlands

Geeltands geheim

Erin Hunter (auteur), Pauline Akkerhuis (vertaler)

Geeltands geheim

Erin Hunter (auteur), Pauline Akkerhuis (vertaler)
  • Vanaf 9-11 jaar
In de reeks:
Geeltands diepste wens gaat in vervulling als ze wordt gekozen tot medicijnkat van de SchaduwClan. Ze raakt in verwachting van haar maatje Rafelpels. Maar dat is voor medicijnkatten verboden. Daarom moet ze in het geheim afstand doen van haar kitten Brokkelkit. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Katten
Titel
Geeltands geheim
Auteur
Erin Hunter
Vertaler
Pauline Akkerhuis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Yellowfang's Secret
Uitgever
Mechelen: Fantoom, 2019
586 p.
Aantekening
De superedities in de Warrior Cats reeks zijn stand alone titels die ongeveer het dubbele in lengte zijn van de andere delen.
ISBN
9789059246430 (hardback)

Besprekingen

Vierde ‘Supereditie’* in de uitgebreide serie Warrior Cats. Het gegeven is bekend: vier clans wilde katten, bestaande uit de Windclan, de Rivierclan, de Schaduwclan en de Donderclan; ieder met een eigen territorium. Dagelijkse strijd om eten, overleven, loyaliteit in het perspectief van voortdurend wisselend leiderschap. In dit verdrietige deel wordt Geeltand gekozen tot medicijnkat van de Schaduwclan. Hoewel dit haar diepste wens is, is ze ook strijdvaardig en trekt ze graag op patrouille met haar maatje Rafelpels, van wie ze in verwachting raakt, terwijl dat voor medicijnkatten verboden is. Als haar sterke zoon Brokkelkit geboren wordt, moet ze hem in stilte afstaan en mag ze aan niemand vertellen dat zij de moeder is. Brokkelkit wordt clanleider Brokkelpoot en transformeert de Schaduwclan tot een vechtmachine – zelfs jonge kittens worden ingezet in de strijd. Tot haar grote verdriet wordt Geeltand door haar eigen zoon uit de Schaduwclan gezet... Heeft ze haar leven lang tevergeefs …Lees verder